Pages

Monday, 10 November 2014

Apakah KELEMAHAN TERBESAR anak kita dalam Bahasa Inggeris?

Jawapannya.......VOCAB

Bagaimana nak perbaiki vocab mereka? Ada banyak cara, tapi yang paling mudah ialah dengan mengikut langkah2 yang dinyatakan di atas.

Tetapi words APA yang perlu anak2 kita pelajari/tahu?

1. ASAS = Words yang disenaraikan dalam silibus
2. WAJIB = Words yang digunakan dalam buku teks
3. WAJIB = Words yang digunakan dalam buku aktiviti
4. TAMBAHAN = Words yang digunakan dalam buku rujukan
5. PENGUKUHAN = Words dari sumber-sumber lain seperti buku cerita, suratkhabar, internet dll

1. ASAS = Words yang disenaraikan dalam silibus
Contoh words dari silibus BI Tahun 1 
2. WAJIB = Words yang digunakan dalam buku teks
3. WAJIB = Words yang digunakan dalam buku aktiviti
4. TAMBAHAN = Words yang digunakan dalam buku rujukan
5. PENGUKUHAN = Words dari sumber-sumber lain seperti buku cerita, suratkhabar, internet dll

Words dari sumber No.1 hingga 4 sahaa sudah memadai JIKA DIPELAJARI betul2 ataupun bersistematik. Masalahnya anak kita belajar tanpa sistem. Sehari belajar 5 perkataan baru, seminggu tinggal, tak belajar. Sebulan 20 perkataan baru sahaja, SAMPAI BILA NAK PANDAI BI, kan?

EBOOK untuk MEMUDAHKAN ibu bapa memberi Spelling Test SETIAP HARI!!!

Menyedari kepentingan aktiviti spelling yang KONSISTEN untuk mengukuhkan vocabulary, saya telah mendapat idea dan sedang menyiapkan 365 days Spelling Ebook untuk mengatasi masalah tersebut.

Ebook berkonsepkan daily spelling test/worksheet.

Ebook ini MEMUDAHKAN ibu bapa.
  • ibu bapa tidak perlu bersusah-payah mencari words
  • hanya print blank worksheet soalan BI
  • bacakan kepada anak words yang nak diuji dalam BI sahaja (ini sahaja yang ibu bapa buat, lain semuanya anak buat sendiri)
  • kemudian print worksheet soalan BM untuk anak buat
  • kemudian print jawapan BM pula untuk anak sema

Kepentingan Ebook ini:

  • Sehari 20 words.
  • Sebulan 600 words.
  • Setahun 7200 words.


Ada 4 steps:
1) Kita uji BI anak.

2) Anak semak sendiri dan buat corrections
3) Kita uji BM anak
4) Anak semak sendiri dan buat pembetulan


Based on words dalam dokumen silibus, text books, activity books & revision books.

Bermula dengan level terendah iaitu Tahun 1 dulu dan menaik hingga Tahun 6.

Tadi saya dah TEST DRIVE dgn anak2. Memang menarik.

Siapa yang rasa2nya BERMINAT dgn Ebook ni?

Saya akan charge RM30 sebab banyak masa akan dihabiskan untuk key in words from buku teks dan translation words tersebut.

AMAT SESUAI untuk anak2 lemah BI.


KENAPA Ibu Bapa WAJIB Beli Ebook Ini? 

Saya ada banyak students. Dah berbuih mulut bagitau students, penguasaan vocab AMAT PENTING. penguasaan vocab AMAT PENTING. penguasaan vocab AMAT PENTING.  Saya selalu ingatkan, at least sehari hafal 10 new words. Itupun susah mereka nak buat.

Jadi saya ambil satu langkah PRO-ACTIVE untuk bantu mereka dan ibu bapa mereka untuk mantapkan penguasaan vocab. Saya MUDAHKAN mereka untuk belajar new words dan praktis existing words.

  • SEHARI praktis spelling 20 WORDS, that's the SYSTEM. 
  • MISSED semalam, cover hari ini.
  • Parents akan lebih INVOLVED dengan realiti pelajaran anak, anak pun suka, kasih sayang bertambah.

Anak anda bagaimana? Vocab dia dah POWER?

Jika belum, bolehlah nyatakan MINAT terhadap Ebook 365 Days Spelling Worksheet ini dengan meninggalkan email anda di ruangan komen di bawah ini.


Signed,
Home Tutor Amir
12.11.2014


p/s:

Ebook ini belum siap sepenuhnya
Sedang dalam proses key in
And testing dgn anak2 saya sendiri
Tinggalkan email di posting di page
Dah siap saya akan email
Sini takut terlepas pandang
Saya nak buat email group nanti

Ini Worksheet
Parents kena print sendiri
Boleh print berulang kali
Terlalu banyak m/s untuk print jadi m/s buku fizikal.

131 comments:

  1. nurfarhani_badaruddin@yahoo.com...tq...

    ReplyDelete
  2. zarin712@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. zyadresources@gmail.com - terima kasih

    ReplyDelete
  4. izan@rehda.com

    ReplyDelete
  5. ummuhasif@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. nordianabaharudin1@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Shejen87@gmail.com

    ReplyDelete
  8. ijaradzi78@gmail.com

    ReplyDelete
  9. rehanrmz@gmail.com

    ReplyDelete
  10. put3mz@gmail.com & myasri@gmail.com

    ReplyDelete
  11. mila0380@gmail.com

    ReplyDelete
  12. imin95@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. feeza5azman@rocketmail.com
    tq

    ReplyDelete
  14. nuhalifa@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. wanshamila@gmail.com

    ReplyDelete
  16. melur88@gmail.com

    ReplyDelete
  17. rohaya.s@gmail.com

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. neezakpm@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. nikemmy@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. yantitoosa@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. noor.azila@koperasimuslimin.com.my

    ReplyDelete
  23. zanariah_k@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. lecputrajaya@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  25. hsfayu@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. Wannadia@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  27. shield75@gmail.com

    ReplyDelete
  28. rizarina80@gmail.com

    ReplyDelete
  29. vance_2912@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. nisha.hussain@gmail.com

    ReplyDelete
  31. reenhas@gmail.com
    Semoga Allah membalas kebaikan ini. Aamiin~

    ReplyDelete
  32. eznay@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. jurina_69@yahoo.com

    ReplyDelete
  34. Baizura.jpnt@gmail.com semoga mendapat keberkatan drNya atas perkongsian yang hebat ini..terima kasih

    ReplyDelete
  35. tqvm 4 sharing
    dynalina69@gmail.com

    ReplyDelete
  36. izwani.ali@mdbg.gov.my

    ReplyDelete
  37. haba_kl@yahoo.com

    ReplyDelete
  38. zaidizek@gmail.com

    ReplyDelete
  39. mugen7779@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. No12bbb3@yahoo.com

    ReplyDelete
  41. nadaimumra@yahoo.com

    ReplyDelete
  42. azrin_zell@yahoo.com

    ReplyDelete
  43. cik_yati79@yahoo.com

    ReplyDelete
  44. kl_ct@yahoo.com

    ReplyDelete
  45. norhanizayong@yahoo.com

    ReplyDelete
  46. qisbal78@gmail.com

    ReplyDelete
  47. yantitoosa@yahoo.com

    ReplyDelete
  48. aloyahali@gmail.com

    ReplyDelete
  49. Assalamualaikum, saya berminat nak beli. harunza@gmail.com

    ReplyDelete
  50. Masih ada lagi ke cikgu..sy pun berminat nak beli..hschik14@gmail.com

    ReplyDelete
  51. Masih ada lagi ke cikgu..sy pun berminat nak beli..sabrina81mohd@yahoo.com

    ReplyDelete
  52. Assalamualaikum wbh..sy nak beli ssuhalia@yahoo.com

    ReplyDelete
  53. saya nak beli, whatapp saya shafida 0192298791.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. email sy norshafida81@yahoo.com

      Delete
  54. Sy berminat nak beli..soffia_natasya86@yahoo.com

    ReplyDelete
  55. Saya berminat nak beli
    nazzzley206@yahoo.com

    ReplyDelete
  56. saya berminat
    email to zalizah2012@gmail.com

    ReplyDelete
  57. masih available lagi kah? sya berminat thank you.

    d3bbyBoo@gmail.com

    ReplyDelete
  58. Saya pon minat!! Still available kan?

    audiohas@yahoo.com

    ReplyDelete
  59. az791105@hotmail.com

    ReplyDelete
  60. ummulfirdaus@gmail.com

    wasup : 013 9798284

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...